Al-Muqaddimah

semua frasa + subjek + predikat + nahu + dengung + lughah + balaghah + saraf + harakat apekejadah dalam blog ni aku tulis sendiri dengan menggunakan kepala otak aku sendiri atau dari pusat sumber rujukan yang
dipercayai serta muktamar. kalau nak komen sangat dialu-alukan. tafaddhal. kalau nak kutuk sila pikir banyak kali dulu sebab makhluk lain pun akan baca kutukan kau. aku ade hak nak tulis apa aku suka. ini negara bebas dengan kebebasan bersuara... sila baca dengan minda dan hati yang terbuka dan bukan terlangkup. aku sekadar menyampaikan dakwah dan pesanan serta peringatan dengan caraku sendiri...

Kipas-Susah-Mati~

لا اله الا الله محمد رسول الله في کل لمحة ونفس عددما وسعه علم الله

Wednesday, March 10, 2010

I’m Going to the Gatsby Deodorant Street Fair

Untitled Anda pernah dengar nama Gatsby? Dia ada pelbagai produk-produk kesihatan yang tak boleh dimakan. Untuk luaran sahaja! Aku ingat dulu aku pernah beli gel rambut dia. Memang keras gila. Aku buat eksperimen selama 3 hari. Hari ketiga memang masih keras lagi. Mantap gel rambut Gatsby! Tapi deodorant dia aku tak pernah try pulak. Takut ada kesan-kesan khas. Huhu!

Satu lagi aku pernah tengok iklan kat TV dimana ada orang bermata sepet, entahlah Jepun ke Taiwan ke China ke yang rambut dia boleh bertepuk macam tepuk tangan. Sekali lagi syabas kepada kesan khas Gatsby!

Tapi kali ni, Gatsby Deodorant nak buat pulak Street Fair’ secara besar-besaran dan gilang-gemilang gitu pada 17 April 2010, start pukul jam 10 pagi hingga 5 petang dan bertempat di ruang legar Berjaya Time Square KL. Ada 1001 jenis gerai mainan yang akan didirikan semasa ‘Street Fair’ ni. Ada yang sesimple alam dari acara baling getah hinggalah ke aksi-aksi melampau yang melucukan dan menggelikan tali perut hingga tahap terburai.

Siapa-siapa yang berminat nak ke Jepun untuk test power main sumo tak perlu pergi Jepun. Kat sini pun ada tapi kali ini uniknya kat dalam beg udara oleh para peserta. Peserta-peserta permainan ini akan mengumpul mata dan korang boleh menebus mata ganjaran yang terkumpul dengan barangan menarik dari Gatsby!!! Best tuu! Barang ape itu aku pun tak tahu lagi sebab acara belum bermula. Kalau nak tahu jom datang beramai-ramai!

Selain itu, semua peserta yang terlibat dan mengambil bahagian dalam permainan juga akan melayakkan diri untuk menyertai cabutan bertuah. Antara hadiah-hadiah yang bakal dimenangi melalui cabutan bertuah adalah barangan elektronik, komputer, telefon bimbit dan cash voucher berjumlah lebih dari RM 15,000! Boleh shopping sakan nanti sampai kena sewa lori untuk bawak barang balik rumah!

Dan yang lebih istimewa lagi, buat kaki-kaki bloggers yang gila blogging, korang juga akan bertemu muka ke muka dengan lebih daripada 500 orang bloggers yang bakal berkumpul dan berada disana. Silap-silap Pipiyapong dan Chika pun ada. Meriahhh…

Selalunya cara untuk aku pergi ke Times Square tu dari tempat aku di UIA ni ialah mula-mula amik bus rapid T231 ke Terminal Putra. Tambang RM1 je. Pastu amik tren Putra LRT sampai ke stesen Dang Wangi. Prepare la duit dalam RM2 gitu. Lepas tu kena keluar peluh sikit berjalan tukar stesen pulak ke KL Monorail stesen Bukit Nanas sampai lah ke stesen Imbi. Yang ni pulak RM 1.60 kalau tak silap. Kalau nak jimat lagi sila la turun kat mana-mana area KL. Pastu jalanlah kaki sampai ke Times Square. Ikut arah ke Pudu. Confirm tak keluar duit tapi korang akan mandi peluh.

Untuk maklumat lanjut atau tak lanjut, korang boleh la menyibukkan diri korang untuk melayari www.gatsby.com.my/streetfair. Kat sini ada info-info yang mungkin aku tertinggal nak tulis. Huhu. Selamat berlayar~

3 comments:

KaiZeN SHiNoBi said...

hahah... klau nak go roger kat aq ok?

Tukang Tulis said...

sape lg nk gi? roger ramai2 la..

deskhaidir said...

hehe... msti dh abis exm nie..
ngeeeeeee

Related Posts with Thumbnails
dah abis baca kan? dah.. sila la blah. tutup window ni kalau dah tak nak baca lagi. kalau nak baca naik atas balik. sekian. end of transmission. tuttttttt.....
back to top