Al-Muqaddimah

semua frasa + subjek + predikat + nahu + dengung + lughah + balaghah + saraf + harakat apekejadah dalam blog ni aku tulis sendiri dengan menggunakan kepala otak aku sendiri atau dari pusat sumber rujukan yang
dipercayai serta muktamar. kalau nak komen sangat dialu-alukan. tafaddhal. kalau nak kutuk sila pikir banyak kali dulu sebab makhluk lain pun akan baca kutukan kau. aku ade hak nak tulis apa aku suka. ini negara bebas dengan kebebasan bersuara... sila baca dengan minda dan hati yang terbuka dan bukan terlangkup. aku sekadar menyampaikan dakwah dan pesanan serta peringatan dengan caraku sendiri...

Kipas-Susah-Mati~

لا اله الا الله محمد رسول الله في کل لمحة ونفس عددما وسعه علم الله

Wednesday, December 1, 2010

Sam Ngangkung!

image

Ape pandang-pandang???

Shaheizy Sam! Pelakon otai Malaysia yang aku mula-mula kenal sejak dia berlakon kat TV cerita Pa’e. Memang terbaik la dia berlakon masa tu. Feeling abihh!

Sekarang aku tangok dah macam-macam movie dia berlakon. Adnan Sempit memang terbaekk! Sumpah kelakar macam Mat Sempit. Tak macam mat rempit langsung. Haha. Dalam KL Drift pun not bad jugak. Nampak kurang ajarnya di situ. Haha. Relax Sam, gua promote lu ni bro…jangan marah ek! XP

ngangkungTapi dalam filem terbaru yang dia berlakon ni, Ngangkung Nampak perubahan dari segi wajahnya. Nampak lagi matang dan tua. Dah tak jambu lagi macam dalam filem yang lepas-lepas. Wahaha!

Dulu lu berlakon jambu jer. Misai, janggut, jambang pun tarak. Bersih je macam baru dicukur roma-romanya (tak boleh tulis bulu…sensitive. Hahaha!). Sekarang dah maju tuu! Dah boleh ngorat awek tua sikit la lepas ni ek dengan penampilan terbaru ni.

drama kasanova xxl - tv3Masa berlakon Kasanova XXL (janggut kambing tuu.. mbek! XP)

ngangkungMacam Johnny Depp daa…

NGANGKUNG 4Tapi sekarang siap dengan misai dan janggut lu memang buat gua rasa nak tengok lu berlakon pulak la bro! Gua saje nak tengok cara lu berlakon sama ke tak dengan imej baru lu. Kalau sama, gua memamng salute lu. Kalau tak sama, sila-silalah berlakon ikut kesesuaian imej ek? Hahaha.

Apa-apa pun, gua belum sempat lagi nak tengok lu berlakon cerita Ngangkung tu bro. Relax..relax.. Gua pasti akan tengok jugak suatu hari nanti. Lu jangan risau der. Gua simpan gua punya janji dalam kocek. Tapi gua tak jamin la kalau kocek gua bocor der… hahaha…

Luahan ikhlas untuk lu ni der… Shaheizy Sam!

Jumpe lu di pawagam!

img00440

3 comments:

tiEra said...

baru nk g tgk Ngangkung this sunday....hehe

Lovely Bella said...

erkk.. best ke cite ngankung nih.. hhuhuh aku x suke sgt tgk cite seram2 nih tp klakor aku nak nengok

Tukang Tulis said...

aku nk tgk shaheizy sam je.. bkn nk tgk antu sgt..heheh

Related Posts with Thumbnails
dah abis baca kan? dah.. sila la blah. tutup window ni kalau dah tak nak baca lagi. kalau nak baca naik atas balik. sekian. end of transmission. tuttttttt.....
back to top