Al-Muqaddimah

semua frasa + subjek + predikat + nahu + dengung + lughah + balaghah + saraf + harakat apekejadah dalam blog ni aku tulis sendiri dengan menggunakan kepala otak aku sendiri atau dari pusat sumber rujukan yang
dipercayai serta muktamar. kalau nak komen sangat dialu-alukan. tafaddhal. kalau nak kutuk sila pikir banyak kali dulu sebab makhluk lain pun akan baca kutukan kau. aku ade hak nak tulis apa aku suka. ini negara bebas dengan kebebasan bersuara... sila baca dengan minda dan hati yang terbuka dan bukan terlangkup. aku sekadar menyampaikan dakwah dan pesanan serta peringatan dengan caraku sendiri...

Kipas-Susah-Mati~

لا اله الا الله محمد رسول الله في کل لمحة ونفس عددما وسعه علم الله

Thursday, June 23, 2011

aku rindu UIA....

aku rindu UIA... aku rindu suasana di sana... aku rindu kawan-kawanku yang sanggup bersamaku susah dan senang... aku rindu saat kita sama-sama makan nasi bungkus dgn kuah je sebab takde duit... aku rindukan kelab wawasan aku... meskipun ribuan ringgit aku habiskan untuk kelab itu...aku puas dengan pencapaiannya... aku puas dengan program-program yang kelab ulung itu pernah buat... aku bangga dengan kelab aku... lantaklah ape orang-orang dengki lain nak cakap... aku tahu mereka cemburu...

aku rindu UIA... aku rindu convest hill... tempat berjalan-jalan waktu malam di atas bukit yang nampak permandangan seluruh uia... aku rindu helipad... tempat kami semua meluahkan perasaan heart to heart kami.. andai helipad itu boleh bercakap... dah pasti 100 tahun pun tak akan habis ceritanya... aku rindu tasik maryam...tempat aku dan kawan-kawan pergi memancing ikan... talapia...haruan..keli... itulah teman yang sentiasa mengubat luka dan duka aku....

aku rindu UIA... aku rindu koridor dan kelas-kelas... notis-notis board seluruh uia yang takde satu pun pernah terlepas dati tampalan poster aku... aku rindukan cafe-cafe... tempat aku mengisi perutku tatkala kebulur di pertengahan kelas... aku rindukan CAC... takde ruang yang tak pernah aku jejak lagi kat dalam bangunan konvo insan-insan agung itu... aku rindukan main audi... tak kurang 10 program yang pernah aku kendalinya di situ... aku jugak rindukan mini audi... suasana pada malam itu terlalu riuh...terlalu gamat.. sampai tak cukup tempat duduk... sampaikan student sanggup duduk di tangga-tangga dan di tepi pintu... AGM wawasan... pecah rekod masa tu...

aku rindukan UIA... aku rindukan foyer CAC... malam itu kami cipta fenomena... ratusan..mungkin cecah ribuan yang menyaksikan konsert pada malam itu... aku puas... kerana bertahun aku menunggu untuk konsert ulung itu... dari keringatku sendiri... orang-orang penting UIA turun malam itu... aku puas malam itu...

aku rindukan UIA... kerana sepanjang 4 5 tahun ini di situlah tempat paling banyak aku meluangkan masa... bukan di rumah yang kebosanan ini... di uia lah aku timba pengalaman sebanyak-banyaknya... kalau bkn kerana uia... aku bukan seperti aku yang sekarang... aku mungkin orang lain... yang jauh bezanya mengajar aku erti kehidupan... di uia jugaklah aku belajar isi hati manusia... aku belajar ilmu perasaan... aku menuntut pengajaran dari pengalaman...

aku rindukan universiti agung itu.... walau seminggu..sebulan berjauhan denganmu.. aku sudah runsing..aku sudah rindu... apakah peristiwa baru di situ... apakah kenangan yang aku terlepas sepanjang ketiadaanku di sana? apakah seisi kandungannya terjaga di sana? apakah khabarmu disana... UIAku.... aku rindu padamu.....

1 comment:

i'm ezza haniza said...

hikhikk....saba ye syukkk:)

regards~~~kecik

Related Posts with Thumbnails
dah abis baca kan? dah.. sila la blah. tutup window ni kalau dah tak nak baca lagi. kalau nak baca naik atas balik. sekian. end of transmission. tuttttttt.....
back to top