Al-Muqaddimah

semua frasa + subjek + predikat + nahu + dengung + lughah + balaghah + saraf + harakat apekejadah dalam blog ni aku tulis sendiri dengan menggunakan kepala otak aku sendiri atau dari pusat sumber rujukan yang
dipercayai serta muktamar. kalau nak komen sangat dialu-alukan. tafaddhal. kalau nak kutuk sila pikir banyak kali dulu sebab makhluk lain pun akan baca kutukan kau. aku ade hak nak tulis apa aku suka. ini negara bebas dengan kebebasan bersuara... sila baca dengan minda dan hati yang terbuka dan bukan terlangkup. aku sekadar menyampaikan dakwah dan pesanan serta peringatan dengan caraku sendiri...

Kipas-Susah-Mati~

لا اله الا الله محمد رسول الله في کل لمحة ونفس عددما وسعه علم الله

Tuesday, May 31, 2011

Kau yang bernama hati

Hati ini terasa jauh. Terasa asing. Mungkin kerana terlalu lama berasing dengan empunyanya.

Hati ini sering berasa sebak. Lantas menghantar maklumat kepada otak untuk mengalirkan airmata.

Hati ini acapkali memberontak. Bukan berontak kosong. Berontak ini punya makna dan asbab. Berontak kerana terlalu tertekan dan ditekan.

Hati ini terlalu rindu. Rindu padanya yang belum puas diubati. Belum puas berdamping dengan keletahnya.

Hati ini sangat sunyi. Sunyi dengan suasana kemeriahan orang-orang yang disayangi. Orang-orang yang menjadi semangat untuk terus hidup.

Hati ini hilang penguat. Penguat dari orang yang dikasihinya. Yang menjadi penguat orang lain tapi sanggup melemahkan dirinya sendiri.

Hati ini hilang singgahsana. Terasa hidup sambil mati. Rapuh tiang pasaknya dek arus bah kesakitan jiwa.

Hati ini memendam. Pendam rindu dendam untuk saat ketika dapat bersamanya semula. Kembali mengayam tali2 yang lama terputus, terlerai.

Hati ini meronta, menjerit. Laungan batin yang tak didengari selain tuhan. Jiwanya terseksa tiada siapa tahu, tiada siapa peduli.

Hati ini sudah lemah. Tak berdaya mencari azam kentalnya yang mungkin tak pernah wujud sejak dulu. Kerana ia tak pernah kecapi sesuatu yang begitu diimpikannya.

Hati ini akan mati. Layu, kering, akhirnya jatuh bak bunga di musim luruh. Andai dia tak disiram dengan perhatian, cahaya kasih sayang, dibajai belaian dan didoakan kebahagian....

No comments:

Related Posts with Thumbnails
dah abis baca kan? dah.. sila la blah. tutup window ni kalau dah tak nak baca lagi. kalau nak baca naik atas balik. sekian. end of transmission. tuttttttt.....
back to top