Al-Muqaddimah

semua frasa + subjek + predikat + nahu + dengung + lughah + balaghah + saraf + harakat apekejadah dalam blog ni aku tulis sendiri dengan menggunakan kepala otak aku sendiri atau dari pusat sumber rujukan yang
dipercayai serta muktamar. kalau nak komen sangat dialu-alukan. tafaddhal. kalau nak kutuk sila pikir banyak kali dulu sebab makhluk lain pun akan baca kutukan kau. aku ade hak nak tulis apa aku suka. ini negara bebas dengan kebebasan bersuara... sila baca dengan minda dan hati yang terbuka dan bukan terlangkup. aku sekadar menyampaikan dakwah dan pesanan serta peringatan dengan caraku sendiri...

Kipas-Susah-Mati~

لا اله الا الله محمد رسول الله في کل لمحة ونفس عددما وسعه علم الله

Saturday, May 28, 2011

Tak tahu nak tulis ape

bila online je tak tahu nak tulis ape

kenapa tak tahu nak tulis ape?

sebab dah lupa pasal isu-isu atau perkara-perkara yang nak ditulis

kenapa pulak boleh lupa?

sebab asyik fokus dengan benda lain sampai terlupa perkara tu

fokus dengan Facebook la, dengar lagu la, chatting la

last-last lupa nak tulis apa

mungkin banyak makan semut kot

tak sengaja nak buat macam mana

tiba-tiba terfikir apa hukum makan semut ek?

hukumnya harus kot sebab semut tu kategori serangga

semut pun bukan sesuatu yang haram dimakan

tapi nak kata halal macam pelik pulak

majlis fatwa sila keluarkan fatwa tentang makan semut ye...

sekian

2 comments:

abglan said...

Uik... semut...??

Tukang Tulis said...

haha.. semut.. makhluk kecik je kan? tapi besar peranannya sampai ade surah semut dlm Quran... =)

Related Posts with Thumbnails
dah abis baca kan? dah.. sila la blah. tutup window ni kalau dah tak nak baca lagi. kalau nak baca naik atas balik. sekian. end of transmission. tuttttttt.....
back to top